19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Pórek s vejci a šunkou

Název Množství a jednotka
pórek 1 ks
šunka 100 g
vejce 8 ks
máslo 20 g
sůl
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Pórek očistíme, překrojíme podélně napůl a nakrájíme na centimetrové proužky. Vložíme do osolené vody a krátce povaříme (5 minut). Scedíme a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou šunku, orestujeme, přidáme připravený pórek a rozšlehaná osolená vejce. Na mírném ohni za stálého míchání necháme ztuhnout do požadované konzistence. Na talířích sypeme nastrouhaným sýrem a petrželkou.


 


RECEPTY

Ořechové pusinky

Postup: Z bílků ušleháme pevný sníh. Opatrně do něj vařečkou zamícháme cukr, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldový chléb

Postup: Odměříme si 300ml mléka. Z odměřeného mléka odlijeme trošku do hrnku (asi... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí směs na topinky

Postup: Kuřecí řízky nakrájíme na malé kostičky a na cibulce orestujeme. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí vývar

Postup: Maso a kosti omyjeme, vložíme do 1,5l studené vody, osolíme, přidáme oloupanou... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotová roláda - "Tiramisu"

Postup: Do šlehače dáme vejce a cukr a šleháme 15 minut. Pak lehce vmícháme polohrubou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Hotel Singer

Stylová restaurace Hotelu SingerO hosty pečuje tým zkušených profesionálů,...